ua en ru

Гендиректора НХМУ Мельника звільнено через зниження відвідуваності музею, - Кулиняк

Генерального директора Національного художнього музею України (НХМУ) Анатолія Мельника звільнили через зниження відвідуваності музею. Про це сьогодні, 9 квітня, під час прес-конференції повідомив міністр культури України Михайло Кулиняк, передає кореспондент РБК-Україна.

"Музеї, за великим рахунком, є для того, щоб їх відвідували люди. І коли рік у рік є вагома тенденція щодо зниження відвідуваності людей, над цим треба замислитися, вживати заходів, і передусім директорові музею. У нас були гострі дискусії щодо цього", - зазначив Кулиняк.

За словами міністра, на наступному тижні вже можуть бути готові результати хімічної експертизи картин, що були передані Національним художнім музеєм України до Кабміну і нібито замінені на фальшиві.

"Постановка питання таким чином, що директора звільнили через картини, зовсім не відповідає дійсності, тому що питання з картинами триває вже з 2011 р. і, якби тут була прив'язка, він був би звільнений набагато раніше", - зазначив міністр.

Також він додав, що потрібно провести відкритий конкурс на заміщення посади директора, і в найближчі дні механізм такого конкурсу буде відпрацьовано.

Нагадаємо, 5 квітня міністр культури Михайло Кулиняк звільнив Анатолія Мельника з посади директора Національного художнього музею України.