ua en ru

Мельниченко вийшов із фракції Партії регіонів, - Рибак

Народний депутат України Володимир Мельниченко вийшов зі складу парламентської фракції Партії регіонів. Про це сьогодні незабаром після відкриття вечірнього пленарного засідання ВР заявив голова Верховної Ради Володимир Рибак.

Народний депутат України Володимир Мельниченко (на фото) вийшов зі складу парламентської фракції Партії регіонів. Про це сьогодні незабаром після відкриття вечірнього пленарного засідання ВР заявив голова Верховної Ради Володимир Рибак.

Зазначимо, що про можливість виходу Мельниченка із фракції ПР останнім часом у кулуарах не говорив хіба що лінивий. Особливо після того, як його дружина, нардеп Інна Богословська, не без скандалу залишила лави "регіоналів".

Раніше Мельниченко засудив розгін Євромайдану в Києві. Він став п'ятим депутатом-"регіоналом", який розкритикував силові дії з боку правоохоронців по відношенню до мирних громадян.

"Очікую, що Верховна Рада одноголосно засудить застосування сили. Якщо цього не станеться, залишаю за собою право на вихід із фракції Партії регіонів, адже мої виборці доручали мені захищати права і свободи, а не покривати насильство стосовно мирних демонстрацій", - заявляв наприкінці листопада Мельниченко.

Мельниченко був обраний нардепом в одномандатному виборчому окрузі №193 у Хмельницькій області. Він, будучи членом Партії регіонів, балотувався як самовисуванець.

На даний момент, вже після виходу Мельниченка, фракція ПР налічує 204 народних депутати.

Нагадаємо, останнім часом у зв'язку з подіями Євромайдану фракція ПР недорахувалася кількох парламентаріїв. 3 грудня фракцію ПР синхронно залишили Давид Жванія та Інна Богословська.

Ходили чутки про можливий вихід із фракції ПР і Миколи Рудьковського, проте вони так і не підтвердилися.