ua en ru

У Мексиці через ураган "Дельта" сотні тисяч людей залишилися без світла

У Мексиці через ураган "Дельта" сотні тисяч людей залишилися без світла Фото: ураган (twitter-com-comerdom)

Близько 266 тисяч жителів Мексики залишилися без електрики через ураган "Дельта", який обрушився на всіяне курортами узбережжі півострова Юкатан. Ураган виник в Мексиканській затоці і рухається в бік американського штату Луїзіана.

Про це повідомляє Associated Press.

Пориви вітру досягають 230 км / год. За офіційними даними, з мексиканських штатів Кінтана-Роо і Юкатан були евакуйовані майже 40 тисяч осіб, в притулках негоду перечікують близько 2,7 тис. Жителів регіону і туристів, які поки не можуть повернутися в свої готелі.

У штаті повалені дерева, заблоковані дороги. На даний момент немає інформації про постраждалих.

Губернатор американського штату Луїзіана Джона Бел Едвардс заявив, що вже почалася підготовка до урагану, який до кінця тижня почне рух на північ - до узбережжя США.

За словами губернатора, в прибережних районах зміцнюють дамби, розміщують мішки з піском, а також вживають інших заходів.

Нагадаємо, раніше через ураган "Саллі", який обрушився на південні штати США, без електрики залишилися понад 550 тисяч осіб.

Жителям деяких районів Нового Орлеана (штат Луїзіана) наказали покинути свої будинки через тропічний шторм, який наближається до міста. Також оголосили евакуацію в низці інших міст на південному сході Луїзіани.