ua en ru

Мексика не має наміру вдаватися до допомоги американських військових у боротьбі з наркомафією

Мексиканська влада не має наміру вдаватися до допомоги американських військових у боротьбі з наркомафією, заявив посол Мексики в США Артуро Сарухан.

Раніше губернатор штату Техас і можливий кандидат від республіканської партії на посаду Президента Сполучених Штатів, Рік Перрі, заявив, що у разі перемоги на виборах в 2012 р., зробить подібну пропозицію мексиканській владі.

Адміністрація Обами надає серйозну матеріальну підтримку силам безпеки Мексики, спецслужби двох країн тісно співпрацюють у справі боротьби з наркотрафіком.

Уряд Мексики залучає все більше своїх військових у боротьбі з наркомафією. Напередодні підрозділ морських піхотинців заарештував кілька десятків поліцейських, які були пов'язані з наркокартелями.

Війна уряду Мексики проти наркобізнесу почалася з 2006 р. Через надзвичайну корумпованість поліції Президент країни Філіпе Кальдерон кинув на боротьбу з наркомафією армію. На думку багатьох спостерігачів, ця міра досі не принесла відчутних результатів. З тих пір в результаті нарковоєйн в країні було вбито понад 30 тис. осіб.