ua en ru

Медведєв висловив незадоволеність позицією України в питанні ціни на газ

Президент Росії Дмитро Медведєв у Сочі заявив, що здивований позицією керівництва України щодо питання про ціну на газ, назвавши підхід української влади до цієї проблеми "утриманством", повідомляє ВВС.

"Вони весь час просять про послаблення. Мені здалося, що ми виробили зрозумілу пропозицію: якщо ви хочете знижку на газ, ви повинні стати частиною інтеграційного простору. Або, якщо ви цього не хочете, то ви робите нам комерційну пропозицію, вигідну Росії, наприклад , таку, як пропозиція (від Білорусії) продати газотранспортну систему", - сказав Медведєв.
За його словами, така переговорна позиція: "Це дуже сумно, це утриманство".
Російський Президент також заявив, що керівництво Росії поділяє позицію російського МЗС у справі екс-прем'єра Юлії Тимошенко: її судять за газові домовленості з Росією, а не за колишні гріхи.
Зазначимо, МЗС Росії 5 серпня у зв'язку з арештом Тимошенко розповсюдило заяву, в якій вказало, що всі газові угоди 2009 р. полягали в суворій відповідності з національним законодавством двох держав і міжнародним правом, і на їх підписання були отримані необхідні вказівки Президентів Росії та Україні .