ua en ru

Медведєв: РФ надасть допомогу Європі спільно з країнами БРИКС, рішення може бути прийнято в найближчі години

Росія надасть допомогу Європі спільно з країнами БРИКС, рішення про умови і суми може бути прийняте в найближчі години, повідомив Президент РФ Дмитро Медведєв. "Ми домовляємося про те, яку підтримку надати, сьогодні були консультації з партнерами по БРИКС, наша загальна позиція полягає в тому, що необхідно допомогти зберегти одну з ключових резервних валют, у цьому зацікавлені всі", - підкреслив він.
Медведєв зазначив, що підтримка "повинна бути осмисленою, допомога - адресною, і необхідно розуміти, на яких умовах вона буде надана. "Сподіваюся, що протягом декількох годин шерпи і міністри фінансів проведуть узгодження і вийдуть на остаточну позицію", - сказав Президент. Він додав, що при цьому має бути врахована участь кожної з країн у Міжнародному валютному фонді, і Росія наполягає на тому, щоб колишні домовленості про перегляд квот у МВФ були реалізовані.
За словами Медведєва, головною темою саміту стала кризова ситуація в єврозоні. Він нагадав, що позиція Греції протягом дня змінювалася кілька разів. "У результаті надійшла інформація, що референдуму не буде, ситуація невизначена, але, сподіваюся, що у керівництва Греції вистачить витримки довести курс до кінця і отримати гроші. Від цього залежить стійкість в зоні євро та на європейському континенті", - підкреслив глава Російської держави.
Раніше Медведєв заявив, що Росія готова брати участь у підтримці Європи, насамперед через механізми Міжнародного валютного фонду (МВФ), але ця допомога не стане визначальною. "У силу розмірів європейської економіки зовнішня допомога не може стати визначальною. Європа повинна допомогти собі сама. Для цього у неї є і фінансовий авторитет, і підтримка багатьох країн", - підкреслив російський Президент.