ua en ru

Медведєв підписав указ про відставку міністра фінансів РФ Кудріна (доповнення)

Президент РФ Дмитро Медведєв підписав указ про відставку віце-прем'єра, міністра фінансів РФ Олексія Кудріна, повідомила прес-секретар глави держави Наталія Тімакова.
Раніше Медведєв на засіданні комісії з модернізації запропонував Кудріну піти у відставку у зв'язку із заявами глави Мінфіну про незгоду з економічною політикою Президента.
"Такого роду заяви, зроблені в США, виглядають непристойними і не можуть бути нічим виправдані. Дисципліну і субординацію ніхто не відміняв. Якщо, Олексій Леонідович, ви не згодні з курсом Президента, у вас є тільки один вихід, і ви знаєте який: подати у відставку", - сказав Медведєв, звертаючись до Кудріна. "Звертаюся до вас прямо тут з такою пропозицією. Якщо ви вважаєте, що у вас є інші погляди на економічну політику Президента, тобто мене, ви можете написати відповідну заяву про відставку. Відповісти, природно, потрібно прямо тут і зараз. Будете писати заяву?" - запитав Медведєв.
У відповідь на цю пропозицію Кудрін заявив, що ухвалить рішення відносно питання своєї відставки після консультацій з прем'єр-міністром РФ Володимиром Путіним.
Нагадаємо, Путін 24 вересня 2011 р. заявив, що Медведєв може стати наступним прем'єр-міністром Росії. Після цієї звістки Кудрін, який знаходився в США, заявляв, що не бачить себе в складі уряду під керівництвом нинішнього Президента і відмовиться від роботи в ньому. За словами Кудріна, у нього є ряд розбіжностей з Медведєвим з економічної політики. "Вони, насамперед, стосуються істотних витрат на військові цілі", - підкреслив міністр фінансів.
Правда, сьогодні Кудрін дещо пом'якшив тон своїх висловлювань, заявивши, що у разі кадрових перестановок в результаті майбутніх виборів Президента РФ готовий працювати на будь-якій посаді, яка сприятиме проведенню реформ в Росії. "Це можуть бути дуже різні посади - і не тільки в уряді. Але якщо говорити про реформи, то це, перш за все, структурні реформи для нашої економіки", - повідомив глава Мінфіну в інтерв'ю телеканалу Russia Today.