ua en ru

Медведєв: План переходу ЄС і Росії до безвізового режиму має бути узгоджений до кінця липня 2011 р

План переходу ЄС і Росії до безвізового режиму має бути узгоджений до кінця липня 2011 р. Про це повідомив Президент РФ Дмитро Медведєв журналістам за підсумками саміту Росія-ЄС в Нижньому Новгороді, передає РБК.

"У цьому напрямку ми рухаємося на основі спеціального плану, який зараз обговорюється, і до кінця липня, я сподіваюся, має бути узгоджений", - сказав глава держави. Він пояснив, що цей план передбачає послідовність дій, яку треба здійснити для того, щоб прийти до цього результату. "Сподіваюся, що до кінця липня ми про це домовимося", - відзначив він.

На думку Медведєва, ця проблема може бути вирішена "не за рік, не за два". Він повідомив, що зараз Росія і Євросоюз працюють над тим, щоб максимально полегшити візове обслуговування з тим, щоб "цілий ряд російських громадян - і ті, хто їздить по службовій потребі, і студенти, і окремі категорії громадян" - дістали можливість для полегшених поїздок. Він навів у приклад мешканців Калінінграду, які "мають всі можливості для того, щоб практично на безвізових початках, на основі спеціальних документів" їздити за кордон.

Наостанок Медведєв висловив задоволенням ходом ведення переговорів з даного питання.

Крім того, Росія сподівається протягом місяця завершити переговори з ЄС по входженню у СОТ і до кінця року вийти на процедуру підписання документів.