ua en ru

Медведчук: заяви про зростання економіки є проявом непрофесіоналізму влади

Заяви про стабілізацію та зростання української економіки є проявом непрофесіоналізму влади. Таку думку у своєму блозі на сайті громадського руху "Український вибір" висловив лідер руху Віктор Медведчук.

"Євроінтеграційна істерія, як і попереджали експерти, призвела до деіндустріалізації економіки, про високотехнологічне виробництво за роки "реформ" українцям довелося забути", - зазначив він.

За словами Медведчука, "Україна остаточно перетворилася в аграрно-сировинний придаток Заходу і сьогодні стала заручницею світової кризи на сировинних ринках".

"За останній рік ціни на залізну руду знизилися на 38%, сталь - на 31%, пшеницю - на 25%. І це ще не межа. За прогнозами Світового банку, негативна тенденція збережеться: залізна руда може втратити до чверті своєї ціни, метал подешевшає на 10%, сільськогосподарська продукція - на 1,4%", - розповів він.

Він підкреслив, що в таких умовах прогнози щодо стабілізації економічної ситуації, а тим більше про економічне зростання (як заявляли в Кабміні), "є проявом крайнього непрофесіоналізму, помноженого на безмежний популізм".

"Непрофесіоналізм євроінтеграторів, здатних змоделювати ситуацію, оцінити ризики і загрози від ЗВТ з ЄС, призвів до катастрофічного обвалу економіки. Загравшись в геополітичні ігри, команда євроінтеграторів принесла в жертву не тільки економічні інтереси, але й майбутнє країни, майбутнє народу", - резюмував політик.