ua en ru

Медведчук: Влада проігнорувала річницю трагедії в Одесі

Медведчук щодо річниці трагедії в Одесі: Україна сумує, влада мовчить

Лідер руху "Український вибір" засудив ігнорування влади річниці трагедії в Одесі 2 травня 2014 року. Про це повідомляє прес-служба організації.

"Цей день назавжди увійде в історію "європейської України" як приклад того, до яких страшних наслідків може призвести боротьба з інакомисленням. Найжахливіше - досі, незважаючи на гучні заяви офіційних осіб, одеська трагедія не розслідувана, винні не покарані", - заявив він.

На думку лідера "Українського вибору", не надаючи громадськості неупереджений і вичерпний результат розслідування одеської трагедії влада створює новий осередок напруженості. Крім того, радикальні настрої, посилюють розкол і протистояння в суспільстві, свідомо підживлюються владою, вважає Медведчук.

"Сьогодні, в річницю трагедії, від "лідерів нації" не прозвучало ні слів співчуття родичам загиблих, ні слів співчуття постраждалим. Загибель мирних громадян під час одеської трагедії для проєвропейської влади стала подією, гідною згадки", - зазначив політик.

"Громадський рух "Український вибір" закликає представників влади провести неупереджене й повне розслідування одеської трагедії. Винні мають нести відповідальність відповідно до принципів правосуддя і невідворотності покарання за скоєні злочини", - підсумував Медведчук.