ua en ru

Медведчук: українці стали біднішими за жителів африканських країн у результаті реформ від МВФ

Українці стали біднішими за жителів африканських країн у результаті реформ від Міжнародного валютного фонду (МВФ). Таку думку у своєму блозі на сайті громадського руху "Український вибір" висловив лідер руху Віктор Медведчук.

"Політична криза в Україні, обговорення відставки уряду Яценюка і "переформатування" Кабміну викликали серйозну стурбованість на Заході. Згуртувати колишніх ідейних соратників спробували посли країн G7", - заявив він.

Сьогодні представники МВФ знову говорять про реформи, "дорожню карту", конструктивне співробітництво, додав Медведчук.

"І знову висувають ряд умов, обіцяючи надати Києву кредит. Коли-небудь, в осяжному або неозорому майбутньому, якщо, звичайно, будуть виконані всі умови. Проте варто пам'ятати, що азартні ігри з МВФ ніколи не закінчувалися для України благополучно. Припиняти фінансування - улюблений хід Фонду", - заявив він.

За словами політика, все, що сьогодні хвилює західних партнерів України, - це виконання Києвом зобов'язань перед кредиторами.

"Кредитори вимагають збереження режиму жорсткої економії, високих тарифів, стримування соціальних витрат. Зрозуміло, що лихварі в цьому кровно зацікавлені, адже тільки в такому випадку вони зможуть повернути вкладені кошти і отримати прибуток. Однак така політика не відповідає інтересам українських громадян - за два роки реформ від МВФ і Яценюка вони вже стали біднішими за жителів африканських країн", - резюмував він.