ua en ru

Медведчук: для українських товаровиробників недосяжним може стати навіть ринок африканських країн

Для українських товаровиробників недосяжним може стати навіть ринок африканських країн. Таку думку у своєму блозі на сайті громадського руху "Український вибір" висловив лідер руху Віктор Медведчук.

"Рік тільки почався, а аналітики вже публікують розгромні висновки про реальний стан справ в Україні. Київ демонструє провал за провалом. Причому по всіх напрямках. Україна посіла 162-е місце (зі 178) у світовому рейтингу економічної свободи", - заявив він.

Однак, за словами Медведчука, найбільшим провалом офіційного Києва стала "широко розпіарена "поглиблена та всеохоплююча" ЗВТ з ЄС".

"Ситуація настільки критична, що євроінтеграційна команда, забувши про те, що ЗВТ з ЄС є основою реформаторської політики, кинулася шукати нові ринки збуту. Першим варіанті про створення ЗВТ з країнами Західної Африки (мовляв, "африканський континент - один з найбільш перспективних")", - зазначив політик.

Він заявив про "парадокс від євроінтеграторів", який полягає в тому, що, вибираючи між західним і східним вектором економічної інтеграції, Київ вибрав Близький Схід і Африку.

"Про експансію українських товарів на ємний і перспективний ринок ЄС "реформатори" мову вже не ведуть. Реформи Яценюка знищують вітчизняну економіку настільки стрімко, що ще трохи - і для українських товаровиробників стане недосяжним навіть ринок африканських країн", - резюмував політик.