ua en ru

Медведчук здивований відсутністю офіційної реакції України на осквернення прапора групою Bloodhound Gang

Лідер громадського руху "Український вибір" Віктор Медведчук здивований відсутністю офіційної реакції України на осквернення державного прапора країни панк-групою Bloodhound Gang. Про це він заявив у своєму блозі.
"Розростається міжнародний скандал з приводу того, що якийсь покидьок з американської рок-групи Bloodhound Gang поглумився над російським прапором. Жорстка реакція Росії - природна і відповідна, як і повинно бути у країни, яка дорожить своєю честю і міжнародною репутацією.

Але хто ми у всій цій історії? Мене глибоко обурює, що це заморське тварина опоганило і вчинило наругу над державним прапором України - і ніякої реакції офіційного Києва не було. Хоча я впевнений, що це блюзнірство не може залишити байдужим жодного нормального громадянина. А адже подія відбулася ще 30 липня", - зазначив Медведчук.

Він підкреслив, що в діях музиканта є всі ознаки складу злочину, передбаченого статтею 338 Кримінального кодексу України.

"Соромно за наших чиновників і політиків, які покликані захищати честь країни, як соромно за тих наших недоумків, які радісно улюлюкали, коли цей дебіл здійснював свою мерзенність. А може це і є ті західні цінності, які сьогодні нам так цинічно нав'язують?", - зазначив Медведчук.