ua en ru

Медведчук вважає, що Україна не отримала преференцій від зближення з ЄС

Медведчук вважає, що Україна не отримала преференцій від зближення з ЄС Фото: Віктор Медведчук

Лідер організації "Український вибір – Право народу" Віктор Медведчук заявив, що Україна не отримала преференцій від зближення з ЄС. Про це він написав у своєму блозі.

"Раболіпство Києва перед Брюсселем досягло апогею. Не встигли вщухнути пристрасті щодо "безвізу для лісу-кругляка" ("переможний" результат саміту Україна ― ЄС), як громадськість обурила нова ініціатива "патріотично налаштованого" уряду: заступник міністра юстиції з питань європейської інтеграції Сергій Пєтухов запропонував Україні взяти на себе квоту Нідерландів по розселенню сирійських біженців", - пише він.

Політик упевнений, що "розпіарена владою" інтеграція України в Європу ― не більше ніж фікція.

"Євросоюз не бере на себе жодних фінансових зобов'язань, допомога передбачається суто формальна і технічна (обмін інформацією і досвідом, консультації, методична допомога). А якщо Брюссель і виділяє кредити, то, як ми вже мали можливість переконатися, платити за них Києву доводиться втридорога, жертвуючи національними інтересами", - написав Медведчук.

Він підкреслив, що угода про асоціацію з ЄС не гарантує, що Україна навіть у віддаленій перспективі стане повноправним членом Євросоюзу.

Втім,"Український вибір" попереджав про це ще в 2013 році. Ми наводили приклад ряду країн, які, підписавши Угоду про асоціацію, не отримали навіть надії, нехай і в неозорому майбутньому стати членом ЄС", - зазначив політик.

"Жодних преференцій від уявного зближення з ЄС наша країна так і не отримала. Африканські соціальні стандарти, африканський рівень життя, політична й економічна нестабільність ― так сьогодні виглядає Україна, яка євроінтегрується", - резюмував Медведчук.