ua en ru

Медведчук вважає події в Молдові сигналом для українських "єврореформаторів"

Лідер Громадського руху "Український вибір" Віктор Медведчук вважає події в Молдові сигналом для українських "єврореформаторів". Про це йдеться у блозі Медведчука на сайті організації.

"Антиурядові протести в Молдові - акції представників громадянського суспільства, які виступили проти дій влади, зокрема кулуарного призначення прем'єр-міністром Павла Філіпа (ставленика одіозного олігарха Володимира Плахотнюка), - повинні змусити задуматися українських євроінтеграторів. Політична ситуація в Молдові та Україні (де "кулуарщина" і підкуп депутатів давно стали візитною карткою "розвиненого європарламентаризму") дуже схожа - паралелей можна провести масу", - заявив він.

Політик підкреслив, що ні в Молдові, ні в Україні чинний уряд не має народної підтримки.

"Але що цікаво, "реформаторська" влада, яка виявилася замішаною в безлічі корупційних скандалів (це твердження справедливо як для Молдови, так і для України) і політикою яких незадоволені громадяни, одержують всебічну і безмежну підтримку Вашингтона", - зазначив він.

Медведчук також підкреслив, що "саме український народ є головним інвестором економіки: громадяни країни забезпечують виробництво, платять податки, вкладають гроші в банківську систему".

"І перед народом, а не перед фінансовими інституціями повинен звітувати прем'єр. Саме народ, а не Брюссель чи Вашингтон має право давати оцінку діяльності Кабміну (а її українці оцінюють настільки низько, що прем'єр зі своєю політсилою навіть не ризикнув йти на місцеві вибори)", - додав він.

"Сьогодні Яценюк будь-якою ціною намагається втриматися у кріслі, переконуючи і народ, і себе, що реформи проводяться, що їх навіть бачать... в ЄС або США. Але найкраще, що Арсеній Петрович може зробити, - це негайно скласти повноваження, поки відставки недієздатного, профнепридатного, некомпетентного уряду, який знищує українську економіку і відстоює інтереси міжнародних лихварів, не вимагав український народ", - резюмував Медведчук.