ua en ru

Медведчук розповів про політичну кризу і помилки влади

Лідер Громадського руху "Український вибір" Віктор Медведчук розповів про політичну кризу і помилки влади. Про це йдеться в його блозі на сайті "Українського вибору".

"Політичні скандали, що струшують владний олімп, стали надбанням широкої громадськості. Ні приховати, ні маскувати їх "коаліціянти" більше не в силах. За патетичними заявами про моральність, прозорість та відкритість криється тривіальна боротьба за владу", - заявив він.

Медведчук констатував: в Україні спостерігається системна політична криза, куди більш гостра і глибока, ніж криза 2007 року.

"Внутрішньополітична криза посилюється катастрофічною економічною ситуацією. Більше того, Кабмін Яценюка є політичним банкрутом. У той же час падає рівень довіри і до законодавчої гілки влади", - додав він.

Однак, за словами політика, помилково припускати, що чергове "перезавантаження" влади дозволить вивести країну з кризи.

"Провладні політичні сили не здатні (чи не хочуть) зрозуміти очевидну істину: політика вже перестала бути прерогативою держави, "сукупністю рішень, які приймаються у високих владних кабінетах". А тому сьогодні рішення про те, який вектор інтеграції вибирати, довіряти чи не довіряти уряду, продовжувати співпрацю з МВФ і багато іншого, повинні приймати не політики чи чиновники, а громадяни України. На всеукраїнському референдумі. Тільки цей шлях, відповідний фундаментальним основам демократії, може забезпечити якісні перетворення системи влади і вивести країну з кризи", - резюмував він.