ua en ru

Медведчук розкритикував ініціативи голови УІНП щодо скасування свят

Медведчук розкритикував ініціативи голови УІНП щодо скасування свят Фото: Віктор Медведчук

Медведчук прокоментував ініціативи В'ятровича

Лідер громадського руху "Український вибір – право народу" Віктор Медведчук прокоментував ініціативи голови Українського інституту національної пам'яті Володимира В'ятровича щодо скасування деяких свят. Про це він написав у своєму блозі.

Зокрема, Медведчук розкритикував ініціативу скасувати святкування Дня міжнародної солідарності трудящих 1 Травня. Також він виступив проти того, що замість Міжнародного жіночого дня 8 Березня українці повинні 9 березня відзначати Шевченків день, а замість Дня Перемоги 9 травня ― День пам'яті та примирення 8 травня.

"Сьогодні всім зрозуміло, що команда євроінтеграторів, не задовольнившись ревізією української історії, готова її фальсифікувати, причому «коригувати» навіть те, що для українців святе: пам'ять про подвиг народу у Великій Вітчизняній війні", - зазначив він.

Крім того, на думку політика, практика української декомунізації показала, що, борючись з тоталітарними режимами, влада використовує їх методи, "агресивно нав'язуючи своє бачення минулого і майбутнього країни, ігноруючи думку суспільства і придушення інакомислення".

"Не менш важлива й інша сторона проблеми. Сама декомунізація і ті питання, які постають в ході її реалізації, викликають запеклу полеміку в суспільстві, оголюючи непримиренні протиріччя. Але, мабуть, це і є головна мета псевдопатріотичних політичних сил ― розколоти країну, посилити протистояння, привести до нового витка ескалації агресії та нетерпимості", - додав він.