ua en ru

Медведчук звинуватив владу в політиці подвійних стандартів

Лідер громадського руху "Український вибір" Віктор Медведчук звинуватив владу в політиці подвійних стандартів. Про це йдеться у блозі Медведчука на сайті "Українського вибору".

"З 1 січня "Нафтогаз України" знизив вартість газу для... промпідприємств і бюджетних організацій. Те, що таким чином вирішили підтримати бюджетників, можна тільки вітати, а ось зворушлива турбота влади про інтереси промисловців викликає масу питань", - заявив він.

Після підвищення тарифів на газ навесні 2015-го ціни на блакитне паливо для промислових підприємств знижувалися неодноразово: з квітня - на 19%, з травня - на 5,4%, з червня - на 3% і з жовтня, після вступу в силу Закону України "Про ринок природного газу", - на 12-15%, додав політик.

"Але при цьому до перегляду тарифів для населення в уряді і не приступали. У квітні 2015-го, піднімаючи ціну на газ майже в 7 (!) раз, міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин обіцяв переглянути вартість блакитного палива "по мірі зменшення... нижче $250". Трохи пізніше - у випадку падіння цін до $230 за тисячу кубометрів. Втім, це все тільки слова: на милість чиновників українцям розраховувати не доводиться", - зазначив він.

Медведчук підкреслив, що "багато європейських країн, зокрема Данія, Швеція, Словенія, Литва, протягом минулого року знижували ціну на газ для своїх споживачів".

"Що стосується Польщі, яку, до речі, Арсеній Петрович любить наводити як приклад для наслідування, то там за минулий рік тарифи на газ переглядалися двічі. А от у Києві єврореформаторська влада категорично відмовляється скоригувати ціну на блакитне паливо для своїх громадян", - заявив він.

Медведчук додав, що "подвійні стандарти влади очевидні: замість декларованої деолігархізації уряд виявляє зворушливу турботу про інтереси олігархів, а замість побудови соціально справедливої держави проводить відверто антисоціальну політику, що веде до зубожіння народу".