ua en ru

Медведчук, незважаючи на заборону, літає з України в Росію, - "Схеми"

Медведчук, незважаючи на заборону, літає з України в Росію, - "Схеми" Фото: Віктор Медведчук

Зокрема, восени 2016 року, Медведчук здійснював такі перельоти тричі

Представник України в гуманітарній підгрупі трьохсторонньої контактної групи у Мінську Віктор Медведчук, незважаючи на заборону Державіаслужби, літає з України в Росію. Про це йдеться у розслідуванні програми "Схеми".

Зокрема, восени 2016 року, Медведчук здійснював такі перельоти тричі.

"Пряме авіасполучення між Україною та Росією припинено. Кому дуже потрібно - обирає рейси з пересадками. Приватні літаки по дорозі із Москви до Києва та назад так само повинні робити зупинку на території інших країн, зазвичай у Білорусі. Однак ми виявили та зафіксували, що один борт отримує дозвіл від України та Росії, регулярно літаючи між Москвою та Києвом напряму. Без жодних зупинок ані в Білорусі, ані деінде. Це - літак, яким користується Віктор Медведчук", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, журналісти встановили, що 14 листопада 2016 року, за день до початку протестів у Києві, із аеропорту "Внуково" міста Москви до Києва вилетів приватний літак "Фалькон 900", на якому летів Медведчук. Літак перетнув український кордон зі сторони Брянської області Російської Федерації.

Як зазначається, після повернення з РФ, журналісти зафіксували, що Медведук відвідав Адміністрацію президента України. Крім того, після цього Медведчука відвідав народний депутат Вадим Рабінович, який згодом організував протест біля Національного банку України.

Крім того, Медведчук літав до РФ 9 та 23 жовтня 2016 року.

У відповідь на запит журналістів програми "Схеми" голова Державіаслужби Олександр Більчук зазначив, що авіасполучення України з РФ припинене, але літак Медведчука має не російську реєстрацію, а іноземну, тому обмежень немає.

"Код вказує на реєстрацію Аруби (Нідерланди).Обмежень щодо виконання польотів іноземними повітряними судами неросійської реєстрації з території України немає", - зазначив він.

Крім того, журналісти звернулися за коментарем до Медведчука. Його прес-служба заявила, що візити Медведчука до РФ мають офіційний характер, результатом яких є звільнення українських полонених, зокрема, Надії Савченко.

"Візити Віктора Медведчука в Російську Федерацію мають офіційний характер. У ході цих візитів ведуться переговори з керівництвом Російської Федерації...Один з турів таких переговорів відбувся 14 листопада 2016 року під час його візиту в Москву. З огляду на діловий і гуманітарний характер поїздок, спрямованих на реалізацію інтересів України, такі дозволи на перельоти надаються компетентними органами регулювання авіаційного руху російської та української сторін", - йдеться у відповіді.

Медведчук, незважаючи на заборону, літає з України в Росію, - "Схеми"Медведчук, незважаючи на заборону, літає з України в Росію, - "Схеми"Медведчук, незважаючи на заборону, літає з України в Росію, - "Схеми"Медведчук, незважаючи на заборону, літає з України в Росію, - "Схеми"Медведчук, незважаючи на заборону, літає з України в Росію, - "Схеми"Медведчук, незважаючи на заборону, літає з України в Росію, - "Схеми"Медведчук, незважаючи на заборону, літає з України в Росію, - "Схеми"Медведчук, незважаючи на заборону, літає з України в Росію, - "Схеми"Медведчук, незважаючи на заборону, літає з України в Росію, - "Схеми"

Фото: Медведчук, незважаючи на заборону, літає з України в Росію

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 25 жовтня 2015 року Україна припинила авіасполучення з Росією.