ua en ru

Медведчук: Кабмін не має наміру відмовлятися від "антисоціальної політики"

Кабмін не має наміру відмовлятися від "антисоціальної політики". Таку думку у своєму блозі на сайті громадського руху "Український вибір" висловив лідер руху Віктор Медведчук.

"Тиждень тому у Верховну Раду надійшов звіт про хід і результати виконання Програми діяльності Кабінету міністрів України у 2015 році. Серед підсумкових показників за минулий рік наведена динаміка ВВП країни за даними Міністерства економічного розвитку і торгівлі", - нагадав він.

За словами Медведчука, "заяви влади що економіки не можуть викликати нічого, окрім подиву".

"Про яке "покращення споживчих настроїв у суспільстві" можна говорити на тлі, наприклад, даних про зниження реальної заробітної плати в минулому році?", - заявив він.

Він також задався питанням при зіставленні показників падіння ВВП (10,4%) та реальної заробітної плати (20,2%): "чому темпи падіння реальних зарплат удвічі вищі темпів падіння ВВП, адже така статистика свідчить тільки про одне: весь тягар економічної кризи в Україні перекладений на плечі простого народу, що живе "від зарплати до зарплати".

"Причому ініціював таку антисоціальну політику і втілює її в життя Кабінет міністрів. Саме Кабмін постійно розкручує виток інфляції, неодноразово підвищуючи регульовані тарифи, в першу чергу - тарифи ЖКГ. Саме Кабмін майже на два роки заморозив пенсії і зарплати бюджетникам і лише у вересні 2015-го кинув подачку у вигляді жалюгідних 10% надбавки. Але найстрашніше, що Кабмін не має наміру відмовлятися від такої політики - він реалізує її зараз і планує продовжувати в майбутньому", - резюмував політик.