ua en ru

Медведчук: "євроінтеграційна команда" всього лиш використовує ідею народовладдя для піару

"Євроінтеграційна команда" всього лиш використовує ідею народовладдя для піару і маніпуляцій. Таку думку у своєму блозі на сайті громадського руху "Український вибір" висловив лідер руху Віктор Медведчук.

"Арсеній Яценюк у своєму традиційному недільному зверненні до народу нетрадиційно заговорив про... народовладдя. Складається враження, що основою для полум'яної промови прем'єра став маніфест Громадського руху "Український вибір"...І можна було б порадіти, що прем'єр-міністр нарешті перейнявся ідеями нашого Руху, які сьогодні підтримують мільйони українців, якби не кілька "але", - заявив він.

По-перше, за словами Медведчука, "глава Кабміну, незважаючи на гучні заяви про те, що влада будує демократичну Україну, ніколи не був прихильником народовладдя".

По-друге, вважає Медведчук, "Яценюк і ко за два роки керування країною не зробили жодного кроку для прийняття нового закону "Про всеукраїнський референдум за народною ініціативою" і не ініціювали жодного референдуму".

По-третє, як заявив лідер "Українського вибору", заяви Яценюка - це "чистої води маніпуляція".

"Цинізм ситуації в тому, що ні Кабмін, ні ВР не зацікавлені у наданні народу реального права керувати країною, євроінтеграційна команда всього лише використовує ідею народовладдя для піару і маніпуляцій... Представники "європейської демократичної влади" так і не усвідомили: при реальному народовладді ідеї повинні йти знизу, від народу, а не нав'язуватися зверху. Тільки при такому підході буде втілений механізм прямого народовладдя, реалізовані воля і право народу керувати країною, як це і прописано в Конституції України", - резюмував політик.