ua en ru

В університеті Богомольця викрили розтрату 3,5 млн гривень держфінансів

В університеті Богомольця викрили розтрату 3,5 млн гривень держфінансів Фото: матеріали ревізії передано до Національної поліції України

Також працівники Держфінінспекції виявили процедурні порушення закону про держзакупівлі на понад 26,5 млн гривень

У Національному медичному університеті імені О.О.Богомольця працівники Держфінінспекції України виявили порушення, що призвели до втрат фінансових та матеріальних ресурсів на загальну суму майже 3,5 млн гривень. Про це повідомляє прес-служба держоргану.

Ревізія охопила період з жовтня 2012 року по грудень 2015 року.

Як зазначається в повідомленні, посадові особи університету "не дотримувалися вимог законодавства з питань оплати праці, підготовки спеціалістів та працевлаштування випускників вищих навчальних закладів, оренди державного і комунального майна, надання цільових пільгових державних кредитів для здобуття вищої освіти".

Окрім цього, керівництво НМУ ім. О.О.Богомольця не дотримувалось затверджених постановою Кабінету Міністрів України заходів щодо економного та раціонального використання державних коштів (№ 65 від 01.03.2014 року).


"Протягом терміну позовної давності університет не вжив усіх належних заходів для стягнення простроченої дебіторської заборгованості через недостатній контроль з боку посадових осіб", - додали в Держфінінспекції.

Також під час ревізії працівники держоргану виявили процедурні порушення Закону України "Про здійснення державних закупівель" на понад 26,5 млн гривень.

Після проведення ревізії ректорові НМУ ім. О.О.Богомольця надіслано вимоги щодо усунення порушень законодавства, матеріали ревізії передано до Національної поліції України.

Нагадаємо, СБУ викрила розтрату 14 млн держкоштів екс-керівництвом агентства авторських прав.