ua en ru

Медзаклади Донецька переїдуть до Красного Лиману, Краматорська і Слов'янська, - голова ДонОДА

Голова Донецької облдержадміністрації Олександр Кіхтенко у Красному Лимані проінспектував об'єкти медичної галузі, які будуть використані під часткове розміщення обласних лікувально-профілактичних установ. Про це повідомили в управлінні інформаційної політики та з питань преси ДонОДА.

Так, на базі капітально відремонтованої наприкінці літа залізничної лікарні розмістять реабілітаційний центр для учасників АТО, частину обласної травматології, а також Донецького обласного клінічного територіального медичного об'єднання, відомого як лікарня Калініна.

Планується, що тут побудують нові корпуси, а існуючу медичну базу істотно дооснастять. Що ж стосується персоналу, то ніхто із працюючих лікарів не буде звільнений. Навпаки, медиків побільшає - переїхати до Красного Лиману вже погодилися професори і доценти з обласної травми та лікарні Калініна.

"Усі можливості для розвитку обласного закладу тут є, в тому числі і медичні працівники, які готові сюди переїжджати. Єдине, треба створити їм для цього умови", - сказав губернатор.

Кіхтенко також відвідав Краснолиманський медичний коледж. Його потужності використовують для організації роботи частини Донецького національного медичного університету. Окремі факультети розмістяться також у Краматорську і Слов'янську.

В ході робочої поїздки до Красного Лиману Олександру Кіхтенку також показали об'єкти, які місто готове виділити під проживання медиків-переселенців. Велика їх частина потребує капітального ремонту, однак губернатор має намір домогтися виділення фінансування на їх відновлення.

Нагадаємо, 3 листопада МОЗ заявило про намір перенести Донецький національний медичний університет ім. М. Горького (ДонНМУ) у м. Красний Лиман (Донецька обл.).