ua en ru

МДО "Депутатський контроль" має намір розпочати боротьбу з корупцією

У планах новоствореного міжфракційного депутатського об'єднання "Депутатський контроль" - підготовка заходів реагування на факти корупції з урахуванням міжнародного досвіду та неминуче покарання посадовців, інформаційна робота з попередження проявів цього явища, тісна взаємодія з медіа та громадським сектором, розробка та втілення законодавчих ініціатив. Про це йде мова у зверненні членів об'єднання до представників ЗМІ та громадськості.

На думку членів МДО "Депутатський контроль", основною причиною корупції в Україні є відсутність політичної волі на придушення корупції, тому лише новообрані парламентарі, які не належать до олігархічних груп і не зламані бюрократичною машиною, мають шанс ліквідувати корупцію в Україні, перейшовши від слів до реальних скоординованих дій.

"Саме тому МДО "Депутатський контроль" у тісній співпраці з журналістами та громадськістю братиме участь у припиненні дії корупційних схем на всіх етапах - від виявлення проблеми до покарання винних. Доки в Україні не почнуть відкрито, публічно і за всією строгістю закону притягати корупціонерів до відповідальності, рівень корумпованості залишатиметься високим", - переконані члени "Депутатського контролю".

До складу об'єднання ввійшли обрані вперше депутати від усіх фракцій коаліції, а саме: Барна Степан, Гаврилюк Михайло, Івченко Вадим, Кривошея Геннадій, Купрій Віталій, Поляков Максим, Попов Ігор, Романюк Віктор, Сидорович Руслан, Юрик Тарас.

Співголовами об'єднання вирішено обрати представників від фракцій, ними стали: Барна Степан ("Блок Петра Порошенка"), Кривошея Геннадій ("Народний фронт"), Сидорович Руслан ("Об'єднання "Самопоміч", Попов Ігор (Радикальна партія Олега Ляшка), Івченко Вадим (ВО "Батьківщина").

Нагадаємо, 11 грудня голова Верховної Ради України Володимир Гройсман оголосив про створення у парламенті міжфракційного депутатського об'єднання "Депутатський контроль".

МДО "Депутатський контроль" має намір розпочати боротьбу з корупцією

МДО "Депутатський контроль" має намір розпочати боротьбу з корупцією

МДО "Депутатський контроль" має намір розпочати боротьбу з корупцією