ua en ru

МНС: В наслідок зливи підтоплено значну територію Черкас, пошкоджено дамбу через р. Дніпро

В Черкасах у ніч з 28 на 29 червня пройшли проливні дощі, які викликали підтоплення значної обласного центру, що призвело до обмеження руху громадського транспорту, повідомляє прес-служба МНС України у Черкаській області.
Крім того, зазнала пошкодження також дамба через річку Дніпро, де зараз тривають відновлювальні роботи. На ній частково обмежено рух транспорту.

Як зазначається, за даними Гідрометцентру впродовж ночі у Черкасах випало 38, 4 мм опадів, що перевищує місячну норму в 2 рази. У десять разів перевищена декадна норма, впродовж останніх днів у Черкасах випало 150 мм опадів, що перевищує десятиденну норму в 10 разів.

Рух транспорту або обмежено, або повністю заблоковано на перехресті вулиць Смілянська - Вернигори, Героїв Дніпра - Смірнова, Конєва - 30 років Перемоги, в районі міста - «Казбет», Пацаєва - Подолінського - Ватутіна, Гоголя - Р. Люксембург, Смілянська - Ільїна, Котовського - Одеська, Смілянська - 30 років Перемоги, вул. Сумгаїтська в районі магазину Фуршет, вулиця Ярославська - Героїмівська.
"За кілька годин було затоплено більшість автошляхів, тому вже зранку більшість черкащан, через обмеження руху громадського транспорту не змогли дістатися до роботи", - йдеться у повідомленні.

Також через загрозу підтоплення обладнання, відключено Електропідстанцію РП-28, яка забезпечує електроенергією Південно-Західний район міста.
Наразі у місті підтопленими залишаються 11 місць.

"Вранці відбулось засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на якій проаналізовано ситуацію, що склалася в місті, прийняті відповідні рішення, та дано розпорядження відповідним службам щодо усунення наслідків надзвичайної події", - йдеться у повідомленні.