ua en ru

МНС РФ готове допомогти Україні в ліквідації пожежі на складі боєприпасів в Сватово

МНС РФ готове допомогти Україні в ліквідації пожежі на складі боєприпасів в Сватово Фото: наслідки вибухів в Сватовому

Росія збирається відправити в Луганську область сучасну авіаційну техніку

Глава Міністерства надзвичайних ситуацій (МНС) Російської Федерації (РФ) Володимир Пучков запропонував керівнику Державної служби України з надзвичайних ситуацій (ДСНС) Миколі Чечеткину допомогу в ліквідації пожежі на складі боєприпасів в місті Сватово Луганської області. Про це передає РИА-Новости.

"МНС Росії готове негайно направити в постраждалий район сучасну авіаційну техніку, а також спеціалістів та рятувальників з необхідним обладнанням для проведення робіт з гасіння пожежі та організації наземного забезпечення застосування авіації", - йдеться в листі міністра.

Раніше повідомлялося, що в результаті вибухів на складі з боєприпасами під Сватовим Луганської області загинуло дві людини, ще п'ятеро отримали поранення.

Нагадаємо, вчера, 29 жовтня, близько 19:45 на території складу боєприпасів об'єднаного польового складу Збройних Сил України під Сватовим Луганської області сталася пожежа, з-за якого почали вибухати снаряди.

Всю ніч боєприпаси на складі продовжували детонувати, в найближчих районах спалахнули локальні пожежі. В результаті вибухів були пошкоджені понад 30 багатоповерхових будинків.

Сьогодні зранку ситуація стабілізувалася, що дозволило пожежникам приступити до гасіння пожежі на самому складі. За висновком комісії при Міноборони, причиною пожежі на складі під Сватовим став пуск сигнальної ракети.

Зазначимо, через події частина жителів Сватового евакуювали.