ua en ru

МНС констатувало погіршення екологічної обстановки в Москві

МНС констатувало погіршення екологічної обстановки в Москві
Міністерство з надзвичайних ситуацій Росії констатувало погіршення екологічної обстановки в Москві і порадило жителям міста обмежити час перебування на вулиці та користуватися марлевими масками.

Міністерство з надзвичайних ситуацій Росії констатувало погіршення екологічної обстановки в Москві і порадило жителям міста обмежити час перебування на вулиці та користуватися марлевими масками. Про це йдеться в повідомленні прес-служби московського управління МНС.

У п'ятницю, 14 листопада, прогноз щодо погодних умов, що сприяють накопиченню шкідливих домішок у повітрі, залишається несприятливим, на території міста очікується погіршення екологічної обстановки. Причиною запаху гару в деяких районах столиці рятувальники назвали планове спалювання порубкових залишків

В якості запобіжних заходів рятувальники рекомендують жителям обмежити час перебування на вулиці, використовувати засоби захисту органів дихання (марлеві пов'язки, тканинні маски тощо), утриматися від використання особистого автотранспорту, тримати закритими вхідні двері і вікна, при необхідності - ущільнити. Вразливим групам громадян радять прийняти препарати з властивостями сорбентів та антигістамінні ліки.

Повідомлення про забруднення повітря почали надходити від жителів Москви після 21:00 мск 13 листопада. В Центральному, Північно-Східному, Східному, Південно-Східному, Південному і Північному округах створені оперативні групи МНС. Станом на 22:00 мск четверга концентрації шкідливих речовин в атмосферному повітрі не виявлено, повідомляє МНС.

13 листопада планове спалювання порубкових залишків здійснювалося на північний схід від Москви - в Балашисі, Ступінскій і Клинському районах Підмосков'я. Запах гару і задимлення в столиці відчувалися через північно-східний вітер 3 м/с), пояснили в МНС.

Протягом минулого дня моніторингові служби фіксували короткочасний зростання вмісту продуктів горіння у повітрі. До 23:40 мск він припинився. Шкоди або загрози здоров'ю людини ці фактори не уявляють, стверджують рятувальники.

Нагадаємо, 10 листопада в Москві зафіксували підвищення рівня сірководню і стиролу.