ua en ru

Мазурчак: Підготовку до опалювального сезону в Києві розпочато вчасно

У Київській міській державній адміністрації (КМДА) відбулося засідання оперативного штабу з підготовки міського господарства до роботи в осінньо-зимовий період 2011 - 2012 року на чолі з першим заступником голови КМДА Олександром Мазурчаком. На засіданні також були присутні начальники профільних управлінь, представники комунальних підприємств та заступники районних держадміністрацій, передає прес-служба КМДА.

"Цього року ми матимемо серйозні фінансові ресурси, і в підготовці до зими їх необхідно використати максимально раціонально. Зокрема, йдеться про придбання додаткової техніки, ремонт будівель тощо. Також необхідно скоротити до мінімуму період входження в опалювальний сезон. Заповнення систем теплоспоживання повинно бути завершено 15 вересня, а вже 1 жовтня, у разі погіршення погодних умов, столиця повинна бути готова до підключення опалення", - зауважив Мазурчак.

Також він наголосив на своєчасному оформленні паспортів готовності будинків та актів готовності теплового господарства споживачів.

За словами начальника Головного управління житлового господарства КМДА Володимира Стороженка, у районах міста вже створені оперативні штаби та затверджені заходи щодо підготовки житлових будинків, об'єктів соціально-культурного призначення та теплового господарства. Персональну відповідальність за їхнє виконання покладено на керівників житлово-експлуатаційних підприємств, установ і організацій.

Наразі житлово-експлуатаційні підприємства разом з КП "Київміськсвітло" працюють над відновленням зовнішнього освітлення дворових територій. Також тривають роботи з відновлення пошкоджених мереж.

Нагадаємо, що випробування на міцність та щільність теплових мереж ПАТ "Київенерго" розпочато 26 квітня. Уже виконано випробування 14 ділянок тепломереж, що складає 28% від загальної кількості. Під час випробувань виявлено 464 пошкодження магістральних та розподільчих теплових мереж, з них усунено 313 пошкоджень.