ua en ru

Mazda Motor Corp. планує отримати 2 млрд дол. через продаж акцій та отримання кредитів, - джерело

Mazda Motor Corp. планує отримати до 2,1 млрд дол. через продаж акцій і отримання кредитів для поліпшення свого фінансового стану та будівництва нового заводу в Мексиці. Про це повідомляє Reuters з посиланням на джерела у фінансовому секторі.

Збитковий японський автовиробник хоче отримати 100 млрд ієн (1,3 млрд дол.) шляхом розміщення акцій на ринку і 70 млрд ієн через позики банків.

"Фундаментальні показники компанії все ще сумні, і в той же час їй гостро потрібна готівка", - зазначив аналітик Advanced Research Japan Кодзі Ендо."Навіть якщо компанія набере 170 млрд ієн, що звучить досить амбітно, коли почнуться виплати за рахунками, вони можуть досить швидко розчинитися", - додав він.

П'ятий за величиною японської автомобілебудівник, швидше за все, в четвертий раз поспіль отримає збиток за підсумками фінансового року. Аналітики прогнозують, що чисті втрати компанії складуть 100 млрд ієн, а не 19 млрд, як очікувалося раніше.

Mazda більше за всіх своїх японських конкурентів залежить від коливань курсу ієни, оскільки виробляє в Японії переважна кількість автомобілів, що йдуть потім на експорт.