ua en ru

МАУ констатує збитковість внутрішніх авіаперевезень на рівні 5-10%

МАУ констатує збитковість внутрішніх авіаперевезень на рівні 5-10% Фото: МАУ

Внутрішні авіаперевезення не будуть прибутковими, оскільки вони не можуть конкурувати із залізничними перевезеннями

Міжнародні авіалінії України (МАУ) констатують збитковість внутрішніх авіаперевезень на рівні 5-10%. Про це сьогодні в ході круглого столу щодо обговорення проблемних питань на ринках авіаперевезень пасажирів заявив президент Міжнародних авіаліній України Юрій Мірошников, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я думаю, що там негативна динаміка від 5 до 10% в середньому за рік залежно від маршруту... Ми зараз робимо маршрути Харків-Одеса, Львів-Одеса - це супер збиткові маршрути, тому що у них немає транзитної складової", - сказав він.

За його словами, внутрішні авіаперевезення пасажирів не будуть прибутковими, оскільки вони не можуть конкурувати із залізничними перевезеннями.

"Наш аналіз, тоді це був 2010 рік, показав, що поїздом або залізничним сполученням Львів-Донецьк переміщається в рік 320 тис. осіб і ми прорахували, що якщо ми отримаємо від цих 320 тис. хоча б 10% пасажирів на внутрішній рейс, нам цього вистачить з головою. Ми отримали 1%. При тому, що ми в своїх експериментах пішли дуже далеко: ми знижували ціни квитка до ціни купейного вагона залізничного потягу, але далі йшли аеропортові збори, наколювався ПДВ, вартість таксі до аеропорту в пункті вильоту і з аеропорту в пункті призначення, тому що не скрізь працює громадський транспорт, тобто дешева залізниця - серйозний конкурент", - заявив Мірошников.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що МАУ втрачає 15 млн дол. на рік через обмеження в бік Росії.