ua en ru

Матіос: прокуратура повідомила про підозру у вчиненні злочину інспектору патрульної поліції

Матіос: прокуратура повідомила про підозру у вчиненні злочину інспектору патрульної поліції Фото: Анатолій Матіос

За словами Матіоса, поліцейський під час переслідування в Києві чітко усвідомлював, що крім водія-порушника в автомобілі є ще три сторонні особи

Прокуратура міста Києва одному з інспекторів патрульної поліції міста Києва сьогодні, 18 лютого, повідомила про підозру у вчиненні злочину. Про це заявив військовий прокурор України Анатолій Матіос, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні прокуратура міста Києва одному з інспекторів патрульної поліції міста Києві повідомила про підозру у вчиненні злочинів, передбачених частиною 3 статті 365 (Перевищення влади або службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки), частиною 2 пункту 5 статті 115 (Замах на умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб) і частиною 1 статті 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України", - зауважив Матіос.

За його словами, слідчими встановлено, що поліцейський під переслідування чітко усвідомлював, що крім водія-порушника в автомобілі є ще три сторонні особи. Однак не дивлячись на це працівник вирішив використати вогнепальну зброю.

Також, за словами Матіоса, доведено, що інспектор мав намір вчинити вбивство.

За словами Матіоса, слідством встановлено, що під час переслідування з трьох пістолетів табельної зброї було здійснено понад 30 пострілів в місцях, де можуть бути присутні сторонні особи. Останній постріл був здійснений майже впритул до скла, саме цей постріл став смертельним.

Він також зазначив,що куля влучила в чоловіка в спину, коли він намагався ухилитися від пострілу.

Також він додав, що зараз в Печерському суді відбувається розгляд клопотання про обрання запобіжного заходу підозрюваному інспектору.

При цьому він повідомив, що слідчий просить обрати запобіжний захід утримання під вартою.

Раніше, прокуратура Києва в ході обшуків в будівлі патрульної поліції Києва вилучила особисті справи поліцейських, а також рації, маршрути патрулів і копії з книг видачі зброї.

Нагадаємо, в ніч на 7 лютого 2016 року співробітники патрульної поліції в Києві під час погоні застрелили людину, яка ще з трьома підозрюваними намагалася втекти від поліції на автомобілі.