ua en ru

За матеріалами СБУ засуджено трьох бойовиків ДНР/ЛНР

За матеріалами СБУ засуджено трьох бойовиків ДНР/ЛНР Фото: проросійський бойовик (facebook.com/abazia)

Вироки терористам винесено у Миколаївській та Луганській областях

За матеріалами Служби безпеки України у Миколаївській та Луганській областях засуджено до позбавлення волі трьох бойовиків терористичних організацій ДНР і ЛНР. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Зокрема оперативники спецслужби встановили, що житель Миколаївської області у вересні 2014 року приєднався до незаконних збройних формувань терористів. У Ростові-на-Дону він пройшов спеціальну підготовку в одному з навчальних таборів. Перебуваючи у складі бандугруповання "Оплот", зловмисник брав безпосередню участь у бойових діях проти сил антитерористичної операції.

"У січні 2015 року співробітники СБУ затримали бойовика у Миколаєві, куди він прибув за завданням кураторів для організації діяльності диверсійних груп терористів. Під час обшуку в помешканні зловмисника правоохоронці виявили фотознімки та відеозаписи, які підтверджують його протиправну діяльність. Суд визнав затриманого винним у скоєні злочину за ч. 1 ст. 258-3 та призначив покарання у вигляді 8 років позбавлення волі", - йдеться в повідомленні.

Своєю чергою в Луганській області правоохоронці задокументували, що двоє бойовиків, перебуваючи у складі терористичної організації ЛНР, здійснювали коригування вогню артилерії під час обстрілів позицій сил АТО. Бойовики також забезпечували взаємодію угруповання з іншими бандформуваннями та військовими підрозділами РФ.

"У 2015 році співробітники СБУ спільно з військовослужбовцями ЗСУ затримали зловмисників на території Слов’яносербського району поблизу розташування одного з підрозділів української армії. У бойовиків правоохоронці вилучили вогнепальну автоматичну зброю, гранату Ф-1, а також документи, що підтверджували їх причетність до НЗФ. Обом зловмисникам Рубіжанський міський суд Луганської області призначив покарання у вигляді чотирьох років і п`яти місяців позбавлення волі", - резюмували у відомстві.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Луганській області за підозрою у сепаратизмі затримали екс-депутата Харківської міськради.