ua en ru

За матеріалами НАЗК відкрито 8 кримінальних проваджень, - Корчак

За матеріалами НАЗК відкрито 8 кримінальних проваджень, - Корчак Фото: Наталія Корчак (facebook.com/korchaknatalya)

До Нацполіції направлено матеріали щодо 5 політичних партій

За матеріалами Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) відкрито 8 кримінальних проваджень. Про це повідомила голова НАЗК Наталія Корчак в інтерв'ю виданню "Юридичний вісник України".

Так, очільниця НАЗК повідомила про 8 відкритих справ за матеріалами відомства, а також додала, що наразі до Національної поліції України направлено матеріали щодо 5 політичних партій.

"На сьогодні за матеріалами НАЗК відкрито 8 кримінальних проваджень та направлено до Нацполіції матеріали щодо 5 політичних партій. Провадження відкриті на підставі виявлених недостовірних відомостей під час аналізу фінансових звітів: стаття 159‑1 (надання завідомо недостовірних відомостей у фінансовому звіті партії) Кримінального кодексу", - повідомила вона.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) внесло припис про порушення вимог законодавства прокурора Донецької області Євгена Бондаренка стосовно заступника прокурора області Григорія Шуліки. Внесено припис щодо етичної поведінки, запобігання і врегулювання конфлікту інтересів, інших порушень закону.

"Згідно з документом, заступник прокурора Донецької області при складанні та поданні декларації порушив вимоги пунктів 2 і 7 статті 46 Закону України "Про запобігання корупції" і зазначив у декларації окремі недостовірні відомості", - повідомили у прес-службі НАЗК.

Відповідне рішення було прийнято на засіданні агентства 20 липня 2017 року.