ua en ru

Матч "Гетеборг" і АІК не відбувся через спроби підкупу футболіста

Матч "Гетеборг" і АІК не відбувся через спроби підкупу футболіста Фото: "Гетеборг" - АІК

Поліція почала попереднє розслідування у даній справі

Матч 9 туру чемпіонату Швеції з футболу між "Гетеборгом" і Аіком перенесено на невизначений час через спроби підкупу одного з учасників зустрічі. Про це повідомляє прес-служба Шведського футбольного союзу.

У заяві наголошується, що невідомий запропонував гравцеві Аіка, ім'я якого не називається, велику суму грошей. Натомість невідомий вимагав з футболіста шляхом завуальованих погроз зробити все, щоб АІК програв.

Представник Шведського футбольного союзу Хакан Шестранд повідомив, що організація поставиться до ситуації з усією серйозністю і рішуче реагувати.

"Відправною точкою для усіх матчів, які ми проводимо, є безпеку на спортивних аренах. Ґрунтуючись на інформації, яка у нас є, ми не можемо гарантувати безпеку на грі між "Гетеборгом" і Аіком", - додав він.

Поліція почала попереднє розслідування по даній справі. "Гетеборг" займає 11-е місце в таблиці чемпіонату Швеції. В активі команди 10 очок у 8 матчах. АІК розташувався на шостій позиції, набравши 14 очок у 8 зустрічах.

Нагадаємо, футбольна асоціація Англії (FA) з наступного сезону може почати дискваліфікувати гравців прем'єр-ліги за симуляциие.