ua en ru

На масових заходах до 9 травня в Україні постраждало 8 поліцейських

На масових заходах до 9 травня в Україні постраждало 8 поліцейських Фото: димові шашки в Києві

Зокрема по одному в Києві і Запоріжжі, ще шестеро - у Дніпрі

У Національній поліції України заявляють, що 9 травня під час забезпечення безпеки учасників масових заходів отримали тілесні ушкодження вісім працівників поліції. Про це повідомляє прес-служба Нацполіції.

За словами заступника глави відомства Олександра Фацевича, в Україні зараз тривають заходи з відзначення Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Публічну безпеку і порядок у державі забезпечують близько 30 тисяч правоохоронців, зокрема 10 тисяч - у Києві.

"За оперативною інформацією, під час забезпечення безпеки учасників масових заходів отримали тілесні ушкодження вісім працівників поліції - по одному в Києві і Запоріжжі, ще шестеро - у Дніпрі", - йдеться в повідомленні.

Станом на 13:00 відкрито два кримінальні провадження: за статтями 296 (хуліганство) і 342 (опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу, державному виконавцю, приватному виконавцю, члену громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовцеві, уповноваженій особі Фонду гарантування вкладів фізичних осіб) Кримінального кодексу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що біля офісу руху ОУН у Києві невідомі запалили димову шашку, травмовано поліцейського.