ua en ru

Масова перестрілка в Броварах. Все, що відомо

Масова перестрілка в Броварах. Все, що відомо Фото: затримання в Броварах (facebook.com/i.sapozhko.official)

Зіткнення відбулися в житловому мікрорайоні Торгмаш

Троє людей постраждали в ході перестрілки в Броварах сьогодні близько 7 ранку. Більше 10 озброєних учасників заворушень були затримані на місці. За версією правоохоронців, зіткнення відбулися на тлі конфлікту між місцевими перевізниками. Всі подробиці інциденту - в матеріалі РБК-Україна.

У сутичці брало участь близько 100 осіб

Учасниками збройної розбірки в Броварах стало близько сотні чоловік. За офіційною інформацією, 11 з них вже затримано. Спецоперація з пошуку порушників і автомобілів, на яких вони зникли з місця зіткнення, триває. Про це РБК-Україна повідомила прес-секретар Нацполіціі Київської області Віталіна Грохольська.

Зеленський викликав главу МВС через стрілянину в Броварах

На думку президента, сьогоднішній інцидент в Броварах важко назвати зіткненнями, і те, що сталося, більше нагадує 90-і роки. Володимир Зеленський попросив Арсена Авакова докладно розповісти про те, що трапилося.

У свою чергу глава МВС повідомив, що бійка відбулася між двома групами людей, одна з яких була без зброї. При цьому, за словами глави МВС, для поліції Броварів ситуація виявилася несподіваною.

Також Аваков заявив, що у нього є питання до місцевих правоохоронців та їх вирішуватимуть.

У Київській області ввели план-перехоплення

Через стрілянину в Броварах на території Київської області введено план-перехоплення. Правоохоронці проводять оперативні заходи для встановлення осіб та затримання всіх учасників заворушень.

Зокрема, розшукується 5 автомобілів, на яких учасники зіткнень зникли з місця події.

Масова перестрілка в Броварах. Все, що відомоФото: один з розшукуваних автомобілів (kv.npu.gov.ua)

У поліції уточнили, що на даний момент затримано 11 порушників, 2 людини знаходяться в лікарні з пораненнями.

Кримінальні розбірки в Броварах

Рано вранці 29 травня в житловому мікрорайоні Броварів на Олімпійській вулиці група молодих людей зі зброєю влаштувала стрілянину. У перестрілці брали участь понад 10 осіб. У Facebook очевидці опублікували відео зіткнення.

30 хвилин тому. Бровари. Пзц.

Опубліковано Oleksandr Tkachenko Четвер, 28 травня 2020 р.

В ході заворушень троє людей отримали травми. Двоє постраждалих були госпіталізовані в міську лікарню з вогнепальними пораненнями.

За фактом стрілянини в Броварах відкрито кримінальну справу

Правоохоронці затримали на місці перестрілки більше 10 осіб. Поліція Київської області відкрила кримінальне провадження за статтею "хуліганство" (ст. 296 ККУ ч.4). У затриманих вилучили значну кількість зброї, серед якої була мисливська і травматична, а також ножі.

На даний момент встановлюється легальність зброї, а також проводиться перевірка всіх затриманих на причетність до інших злочинів.

Фото: затримання в Броварах (kv.npu.gov.ua)

Глава МВС Арсен Аваков прокоментував подію, повідомивши що масові затримання в Броварах тривають. "Перестрілка вранці в Броварах - відгомін корупції визначення квот перевізників, залучення банд в боротьбі за маршрути перевезень. Будемо лікувати", - написав Аваков в Twitter.

Причина зіткнень

За попередніми даними слідства, причиною інциденту в Броварах став конфлікт між підприємцями, які займаються пасажирськими перевезеннями в місті.

"Кримінальні розбірки стали результатом непрозорого розподілу маршрутів між підприємницькими структурами з боку чиновників, що відповідають за цей напрям в Київській області", - повідомив заступник міністра МВС Антон Геращенко у себе в Facebook.

Мер Броварів Ігор Сапожко заявив, що конфлікт пов'язаний з організацією міжміських перевезень. "Розборки" почалися після того, як в Броварах на існуючих маршрутах з'явилася нова компанія-перевізник.

Масова перестрілка в Броварах. Все, що відомо

Крім того, напередодні події в місцевих групах в соцмережах з'явилися повідомлення жителів міста про те, що на зупинках представники одного з перевізників наполегливо пропонують пасажирам їздити з Броварів до Києва на маршрутках їх компанії.

Нагадаємо, в прес-службі ГПУ повідомили, що в ході масової стрілянини в Броварах 29 травня затримано 11 осіб.