ua en ru

Масштаби корупції в Криму сягають бюджету автономії, - Константинов

Масштаби корупції в Криму сягають республіканського бюджету. Про це заявив спікер Верховної ради АРК Володимир Константинов на засіданні президії кримського парламенту, передає кореспондент РБК-Україна.

За даними голови ВР Криму, корупційні злочини завдали збитку в 50 млн грн. Спікер також повідомив, що в результаті незаконного виділення землі в заповідній зоні Криму державі завдано збитку більш ніж на 200 млн грн: ця сума в півтора рази перевищує всі асигнування, що виділяються з республіканського бюджету на розвиток культури. "Корупція - це проблема, що заважає приходу інвесторів до Криму... Інвестор поставлений в умови, коли левова частка доходів йде на покриття хабарів", - додав Константинов.

В зв'язку з цим він виступив з ініціативою щодо створення тимчасової комісії з питань попередження і протидії корупції, яка буде сформована на пропорційній основі за участю представників всіх фракцій парламенту автономії. У завдання комісії входитимуть "участь в попередженні, виявленні, припиненні корупційних правопорушень; відновлення порушених прав фізичних і юридичних осіб; правова освіта населення" і так далі Склад комісії буде затверджений на майбутньому пленарному засіданні ВР АРК.