ua en ru

Машиніст поїзда, що розбився в Іспанії, зізнався в перевищенні швидкості

Машиніст поїзда, що розбився під іспанським містом Сантьяго-де-Компостела, за повідомленням телеканалу RTVE, зізнався, що рухався зі швидкістю 190 км/год на ділянці, обмеженій 80 км/год.

Машиніст поїзда, що розбився під іспанським містом Сантьяго-де-Компостела, за повідомленням телеканалу RTVE, зізнався, що рухався зі швидкістю 190 км/год на ділянці, обмеженій 80 км/год. Про це повідомляє радіо "Голос Росії".

Фотогалерея "Залізнична катастрофа в Іспанії"

Повідомляється, що машиніст поїзда, який застряг у кабіні, передавав по радіо, що поїзд перевищив швидкість в 190 км/год. зі словами "Сподіваюся, що не буде жертв, так як вони будуть на моїй совісті". І повторював "Ми всі люди, ми всі люди...".

Допустимої на цій ділянці шляху була швидкість 80 км/год. Зараз ведеться розслідування, чи була це помилка машиніста, або ж техніки.

У катастрофі загинули 77 осіб. Майже півтори сотні отримали поранення.

Читайте також: Іспанія підтвердила відсутність громадян України серед постраждалих під час аварії поїзда, - МЗС

Нагадаємо, міжміський експрес Мадрид - Ферроль зійшов з рейок на північному заході Іспанії увечері 24 липня. В результаті катастрофи загинули 77 осіб, більше 120 отримали поранення. Всього в поїзді було 240 пасажирів.

За даними МЗС, отриманим від МВС Іспанії, громадян України серед загиблих або постраждалих немає.

З рейок зійшли всі 13 вагонів складу, при цьому чотири з них перекинулися. Поїзд їхав на такій високій швидкості, що під час краху один з вагонів навіть злетів і опинився на сусідньому з шляхами схилі, в деяких вагонах почалася пожежа.

Читайте також: В Іспанії потяг зійшов з рейок - 77 загиблих

За розповідями очевидців, у момент сходу потягу вони чули звук вибуху.

На місці аварії працюють співробітники екстрених служб. До їх прибуття першу допомогу надавали місцеві жителі, вони приносили ковдри і відвозили поранених в лікарні на своїх машинах.