ua en ru

У Мартиненка припускають, що його справу може розглядати одіозний суддя Бобровник

У Мартиненка припускають, що його справу може розглядати одіозний суддя Бобровник Фото: Микола Мартиненко

У прес-службі Мартиненка впевнені, що суддя Бобровник знаходиться "на гачку" у НАБУ

Рішення щодо запобіжного заходу колишньому народному депутату Миколі Мартиненку може приймати суддя Олександр Бобровник, який знаходиться "на гачку" у Національного антикорупційного бюро України (НАБУ). Про це йдеться в повідомленні прес-служби екс-депутата, передає "Еспресо".

"Хоча НАБУ запевняло, що вибір судді буде здійснювати автоматизована система, але "розумний" комп'ютер знову "випадково" вибере одіозного Бобровника для обслуговування НАБУ", - відзначили в прес-службі.

Також у Мартиненка підкреслили, що Бобровник нещодавно став фігурантом гучного скандалу.

"Проект Автомайдану PROSUD оприлюднив інформацію про те, що цей суддя в 2015 році вживав спиртні напої і, ймовірно, отримував хабарі на робочому місці, перераховуючи гроші під столом. Про це свідчать відеозаписи в рамках оперативно-технічних заходів у службовому кабінеті судді. Але, незважаючи на ці викриття, Бобровник продовжує залишатися на посаді судді Солом'янського районного суду Києва", - йдеться в повідомленні.

Відзначимо, раніше на своїй сторінці у соцмережі Facebook журналіст Володимир Бойко писав, що Бобровник є "кишеньковим" суддею директора НАБУ Артема Ситника.

"Кишеньковий в буквальному сенсі, оскільки детективи НАБУ в присутності сторонніх людей викликають у нецензурних виразах Бобровника до себе за отриманням вказівок. Бобровник ревно обслуговує всі забаганки НАБУ, а за це йому дозволяється заробляти на інших справах", - стверджує Бойко.

З посиланням на джерела ЗМІ також писали про лояльність Бобровника до НАБУ з наявністю кримінального провадження стосовно нього, відкритого НАБУ.

У Мартиненка в свою чергу відзначають, що зараз Бобровника, який давно знаходиться "на гачку" у НАБУ, Бюро використовує в якості "кишенькового судді, що освячує фальсифіковані Ситником і його детективами справи". Прес-служба також нагадує про долю судді Родіона Кірєєва, який "виконував всі забаганки" режиму Януковича. Зараз Кірєєв переховується від українського правосуддя в Росії.

У заяві також нагадали, що "Народний фронт" вимагає від Вищої ради правосуддя негайного відсторонення судді Бобровника.

"Так звана "справа Мартиненка" не тільки сфальсифікована від початку до кінця. Зараз вона вже набуває рис відвертого політичного переслідування, яким займається НАБУ. Якщо громада дозволить Бобровнику винести завідомо незаконне рішення щодо Мартиненка, завтра детективи-фальсифікатори пошиють білими нитками справи проти кожного", - наголошується в заяві.

Нагадаємо, в "Народному фронті" також заявили, що затримання Національним антикорупційним бюро Мартиненка, який добровільно склав мандат півтора роки тому для неупередженого розслідування, є ознакою вибіркового правосуддя і політично мотивованих дій антикорупційних органів.

"Незважаючи на те, що досі кошти та активи, виведені Януковичем, так і не стали предметом розслідування НАБУ, бюро переслідує політика з послідовною українською і антиросійською позицією", - наголошується в заяві.