ua en ru

У Марокко внаслідок тисняви при роздачі гумдопомоги загинуло 15 жінок

У Марокко внаслідок тисняви при роздачі гумдопомоги загинуло 15 жінок Фото: наслідки тисняви в Марокко (twitter.com/2MInteractive)

Ще дев'ять жінок постраждали

У Марокко в тисняві під час роздачі гуманітарної допомоги в місті Ес-Сувейра загинуло 15 жінок. Про це з посиланням на дані госпіталю району Туфайт повідомляє телеканал 2M.

Зазначено, що інцидент стався під час роздачі їжі нужденним у цьому населеному пункті, в районі Сіді Буалу.

"Продукти харчування роздавала гуманітарна місія, представники якої привезли допомогу з Касабланки. На пункті роздачі сталася тиснява, в результаті якої впали більше двох десятків людей. Із них 15 жінок загинули від задухи. Ще дев'ять жінок постраждали", - йдеться в повідомленні.

Пізніше стало відомо, що двох тяжкопоранених постраждалих доставили гелікоптером у госпіталь Університету Марракеша.

За попередніми даними, причиною тисняви ​​могло стати відсутність контролю гуманітарної організації над процесом роздачі допомоги.

Король Марокко Мохаммед VI висловив співчуття родичам загиблих у трагедії, велів надати їм та близьким постраждалих відповідну допомогу, а також розпорядився провести розслідування того, що сталося.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на заході Індії Мумбаї (штат Махараштра) на залізничній станції сталася тиснява, в результаті події загинуло щонайменше 15 людей, ще щонайменше 20 осіб отримали травми.