ua en ru

У Маріуполі в суді у справі про вбивство СБУшника сталися сутички

У Маріуполі в суді у справі про вбивство СБУшника сталися сутички Фото: спецпідрозділ поліції узяв під контроль ситуацію в суді

Була спроба заарештованих втекти з-під варти

У Приморському районному суді Маріуполя сталися сутички між учасниками судового засідання у справі про вбивство співробітника СБУ у Волновасі Віктора Мандзика. Про це повідомили в ефірі телеканалу "112 Україна".

Зазначено, що заворушення почалися після закінчення терміну затримання під вартою для підозрюваних.

"О 17:20 закінчився час, коли підозрювані перебували під вартою. Після цього почалися сутички, хтось викликав поліцію, приїхали озброєні бійці спецпідрозділу, і в той момент уже підозрювані самовільно вийшли з-під варти, зустрілися зі своїми родичами. Після того, як прибули бійці спецпідрозділу, їх знову відсунули за загорожу. Сюди приїхав особисто глава обласної поліції В'ячеслав Аброськін", - йдеться в повідомленні.


Пізніше Аброськін прокоментував інциденти, що сталися в суді.

"Деякі особи з числа родичів і близьких (заарештованих - ред.) вирішили зірвати або затягнути судове засідання, своїми діями спровокувати співробітників поліції, дестабілізувати ситуацію і не дати суду ухвалити рішення. Наразі обстановка повністю стабільна, всі люди перебувають у залі, була спроба заарештованих втекти з-під варти. Поліція Донецької області забезпечує конвоювання заарештованих осіб і публічний порядок у районі і в Приморському суді", - наголосив голова облполіції.

Нагадаємо, 1 березня Прокуратура Донецької області завершила розслідування і передала до суду обвинувальний акт стосовно 7 членів озброєної банди, засновник якої 21 березня 2015 року скоїв вбивство співробітника СБУ Віктора Мандзика у Волновасі.