ua en ru

Прокуратура завершила розслідування вбивства співробітника СБУ у Волновасі

Прокуратура завершила розслідування вбивства співробітника СБУ у Волновасі Фото: прокуратура Донецької області

Обвинувальний акт стосовно 7 членів озброєної банди передано в суд

Прокуратура Донецької області завершила розслідування і передала до суду обвинувальний акт стосовно 7 членів озброєної банди, засновник якої 21 березня 2015 року скоїв вбивство співробітника СБУ Віктора Мандзика в Волновасі. Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури.

Так, слідчими прокуратури встановлено, що в жовтні 2014 року мешканець Києва, який є чинним адвокатом, перебуваючи на території проведення антитерористичної операції, користуючись ситуацією, яка дозволяла придбати, зберігати і використовувати зброю, створив банду.

В її склад увійшли жителі Дніпропетровська та області, які мали досвід бойових дій і поводження зі зброєю. Правопорушник запропонував їм об'єднатися в озброєну банду, яка повинна базуватися на території проведення АТО і маскуватися під співробітників охоронного підприємства.

У період з листопада 2014 року по березень 2015 року, члени банди вчинили серію розбійних нападів на магазини в Донецькій області та окремих громадян, а також викрадали транспортні засоби. Всього злочинними діями банди завдано збитків на суму понад 1,5 млн гривень.

"Крім того встановлено, що 21 березня 2015 року засновник банди на прізвисько "Адвокат", перебуваючи в м. Волноваха, спільно з двома своїми товаришами, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, зупинили три вантажні фури під приводом запобігання контрабанди товарів та почали вимагати пред'явлення документів у водіїв. Коли на місце події прибув працівник СБУ, правопорушники відібрали у нього його службове посвідчення та належну йому табельну зброю - автомат АК74У. Після чого "Адвокат" зробив два постріли з зазначеного автомата - перший у повітря, а другий - в голову працівника СБУ", - йдеться в повідомленні.

Дії правопорушників інкриміновані за 11 статтями Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, вбивця співробітника Служби безпеки України Віктора Мандзика був затриманий 27 березня.