ua en ru

У Маріуполі суд засудив чоловіка до 15 років ув'язнення за теракт

У Маріуполі суд засудив чоловіка до 15 років ув'язнення за теракт Фото: суд засудив чоловіка до 15 років ув'язнення за теракт

Досудове розслідування і судочинство здійснювалися заочно

Орджонікідзевський районний суд Маріуполя (Донецька область) призначив чоловікові, що влаштував 2 листопада 2014 року теракт в Маріуполі, покарання у вигляді 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

"Доведено, що зазначений громадянин 01.11.2014, будучи учасником терористичної організації ДНР, діючи за попередньою змовою з представниками спецслужб РФ та учасниками диверсійно-розвідувальної групи "Сват", терористичної організації ДНР, незаконно виготовив вибуховий пристрій, розмістив його в автомобілі "ІЖ-2515" та із застосуванням якого, 02.11.2014 вчинив терористичний акт у вигляді вибуху на блокпосту сил АТО (м. Маріуполь), що спричинило загибель двох військовослужбовців Національної гвардії України та тілесні ушкодження двох осіб", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що досудове розслідування і судочинство здійснювалися заочно, оскільки обвинувачений переховується з метою ухилення від кримінальної відповідальності.

Нагадаємо, 2 листопада 2014 року повідомлялося, що в Маріуполі через вибух під час огляду автомобіля на блокпосту два українських військових загинули.