ua en ru

У Маріуполі чиновник продавав перепустки в зону АТО за 200 грн, - МВС

У Маріуполі чиновник продавав перепустки в зону АТО за 200 грн, - МВС Фото: пропуск в зону АТО

Заповзятливий чиновник був затриманий при одержанні 22 тис грн хабара

У Маріуполі Донецької області затримали чиновника, який продавав перепустки через лінію розмежування у зоні антитерористичної операції (АТО) за 200 грн. Про це йдеться в повідомленні прес-служби МВС України.

"Чиновник Жовтневої районної адміністрацій міста Маріуполя сприяв громадянам у перетині лінії розмежування на території Донецької області. Державний службовець винайшов спосіб додаткового заробітку. Він пропонував організувати оформлення та прискорення видачі документів, необхідних для перетину лінії зіткнення в зоні проведення АТО. Кожен пропуск коштував 200 гривень", - йдеться в повідомленні.

3 липня під час отримання 22 тис. грн хабара він був затриманий співробітниками управління протидії злочинності у сфері економіки ГУМВС України в Донецькій області.

Під час обшуку були вилучені гроші і 39 пропусків, готових до видачі по цій схемі.

За даним фактом слідчим управлінням ГУМВС в Донецькій області відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою) КК України.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна і з спеціальною конфіскацією.

Вирішується питання про затримання чиновника в порядку ст. 208 КПК України і повідомлення про підозру.

Нагадаємо, пропускні пункти в зоні АТО переведуть в електронний режим до 7 липня. Видача паперових перепусток була припинена ще раніше.