ua en ru

Manors Group Corporation: Звітність американських компаній чинить тиск на настрої

Торги в Європі, ймовірно, відкриються зниженням фондових індексів, а динаміка державного боргу Великобританії та Німеччини буде різноспрямованою. Євро торгується з невеликим підвищенням, спот-ціни на золото знижуються, нафтові ф'ючерси змінюються різноспрямовано.

- Єврозона вітає прогрес у вирішенні грецького питання - заява

- ЄЦБ повинен визначитися з умовами надання допомоги Іспанії - іспанська чиновник

- Європейські лідери досягли домовленості по банківському регулятору

- Moody's: Прогноз для банківської системи Німеччини залишається негативним

- Акції Google опинилися під ударом після слабких результатів

- BP підтвердила безпека свердловин на Macondo

- WSJ: Supervalu веде переговори з потенційними покупцями

- Члени профспілки United Steelworkers схвалили нову 3-річну угоду з ArcelorMittal

- Нова трудова угода Arcelor передбачає підвищення зарплат на 2% у перший рік і потім ще на 2,5% з 1 січня 2015 року

- WSJ: Softbank сфокусована на угоді з Sprint, але не виключає можливість висування заявки на купівлю MetroPCS

АКЦІЇ. Слабкі звіти деяких американських компаній поставили під сумнів поточні оцінки акцій, при цьому інвестори продовжують стежити за самітом ЄС в пошуку ознак прогресу в боротьбі з кризою.

IG Markets прогнозує, що на відкритті в п'ятницю FTSE знизиться на 13 пунктів до 5904 пунктів, DAX - на 21 пункт до 7416 пунктів, CAC - на 9 пунктів до 3526 пунктів.

"Ставлення до ризику погіршився під час американської сесії, оскільки в сезоні корпоративної звітності нарешті з'явилися проблеми", - коментує Стен Шаму, стратег-аналітик IG Markets.

"Ми провели дуже хорошу тиждень завдяки Іспанії. Проблеми не закінчилися, однак ми рухаємося у вірному напрямку, - зазначає у свою чергу Коен де Леус, старший економіст KBC Group. - Мені здається, інвестори розмірковують так: якщо Іспанія в безпеці, можливо, таким самим шляхом піде Італія. Проте може бути і навпаки. Якщо Іспанія буде в безпеці, ринок почне атакувати Італію".

"З поточних гарячих тем на порядку денному значаться лише часові рамки створення цього банківського союзу", - говорять аналітики Danske Bank.
"Запит Іспанії про запобіжної програмі /допомоги/ і продовження грецької програми на два роки будуть обговорюватися в кулуарах, але ми не чекаємо роз'яснення ситуації з цих питань раніше листопада", - додають вони.

Ф'ючерси на американські фондові індекси торгуються різноспрямовано в п'ятницю після падіння ринку напередодні. DJIA перервав 4-денну смугу підвищень після інформації про більш сильному, ніж очікувалося, зростання числа заявок на допомогу з безробіття в США і слабкого звіту Google, чинить тиск на технологічний сектор.

Google - "це компанія з дуже високою капіталізацією", зазначає Чарлі Рейнард, заступник інвестиційного директора в Morgan Stanley Wealth Management, що управляє активами на 1,7 трлн дол. "У поточному сезоні звітності більшість компаній перевищують очікування, однак ті, чиї результати не були краще прогнозів, постраждали", - говорить Рейнард.

Акції American Express подешевшали на 3% після повідомлення про дохід за 3-й квартал нижче очікувань.

Акції Travelers подорожчали на 3,6%, очоливши зростання серед компонентів Dow, після того, як страховик повідомив про прибуток сильніше очікувань на тлі різкого зменшення вимог про відшкодування у зв'язку з природними катастрофами.

Квартальний прибуток Microsoft Corp. скоротилася на 22% на тлі слабкого попиту на персональні комп'ютери і уповільнення зростання в колись сильному бізнесі програмного забезпечення, що підкреслює важливість успішного запуску істотно обновленої операційної системи Windows на наступному тижні.

Advanced Micro Devices Inc. представила масштабний план реструктуризації, що передбачає скорочення приблизно 15% штату, що торкнеться близько 1800 співробітників. Більш слабкий, ніж очікувалося, попит на персональні комп'ютери довів виробника чіпів до збитку.

Джерело http://foreck.info