ua en ru

Manors Group Corporation: Інвестори як і раніше зосереджені на надіях на надання допомоги Іспанії

У IG Markets прогнозують, що на відкритті торгів у вівторок FTSE підвищиться на 19 пунктів до 5890 пунктів, DAX - на 22 пункту до 7398 пунктів, CAC - на 13 пунктів до 3514 пунктів.

"Всі зараз пов'язано з питанням про фінансової допомоги для Іспанії/, - каже Предраг Дукич, старший фондовий трейдер CM Capital Markets в Мадирде. - Учасники ринку вірять, що порятунок Іспанії наблизилося тепер, коли Німеччина позначила, що не проти надання цій країні запобіжної кредитної лінії.".

Для того щоб Європейський центральний банк почав купувати борг Іспанії, Мадрид повинен подати офіційний запит.

"Рух ринків, подібне зазначеного у вівторок, показує, що ми враховуємо в котируваннях фінансову допомогу для Іспанії, і чим значніше ралі зараз", тим менше простору для зростання буде після того, як рішення буде прийнято, вважає Дукич. "Але я точно впевнений в тому, що якщо ми отримаємо фінансову допомогу або запобіжну кредитну лінію, ринок виросте", - додає він.

Ф'ючерси на фондові індекси США злегка підвищуються в середу після того, як Dow у вівторок продемонстрував найбільш значне зростання за підсумками дня з тих пір, як Федеральна резервна система /ФРС/ США минулого місяця оголосила про нові заходи стимулювання економіки. Зростанню сприяли більш сприятливі, ніж прогнозувалося, звіти по прибутку таких компаній, як Johnson&Johnson, а також позитивні показники сектора житла.

"Досі звіти про прибутки компаній були не настільки погані, як очікувалося, а в деяких випадках досить хорошими. Думаю, це допомагає пояснити відскік на ринку", - говорить Пол Нольте, керуючий директор Dearborn Partners.

"Однак у звітності поки домінували фінансові компанії, показники яких виявилися дуже хорошими, це може бути не так для промислових або сировинних компаній, які відчувають більш безпосередній вплив слабкого світового попиту", - додає він.

Папери виробника напівпровідників Intel подорожчали на 0,62 дол, або на 2,9%, до 22,35 дол в ході регулярної торгової сесії у вівторок. В години після завершення торгів вони впали в ціні на 1,4% після повідомлення про зниження прибутку компанії в 3-му кварталі на 14%. Крім того Intel представила більш слабкий, ніж очікувалося, прогноз по прибутку на поточний квартал.

Акції International Business Machines, виросли в ціні на 2,07, або на 1%, до 211,00 дол за підсумками торгів у вівторок, а потім впали на 3,7% в години після завершення регулярної торгової сесії на квартальні продажі нижче очікувань.

Джерело: Financial Market