ua en ru

Мангул обраний новим головою НАЗК

Мангул обраний новим головою НАЗК Фото: Олександр Мангул (facebook.com mv.org.ua)

Сьогодні завершився термін повноважень глави НАЗК Наталі Корчак

Олександр Мангул обраний новим головою Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК). Про це на позачерговому засіданні НАЗК повідомила Наталя Корчак, передає кореспондент РБК-Україна.

"Кандидатуру Мангула хочу поставити на голосування. Я хочу звернути увагу, що ми маємо продовжувати започатковану роботу", - сказала вона.

Так, за Мангула віддали 4 голоси.

"Я закликаю до співпраці і буду найближчим часом ініціювати нові засідання для пошуку шляхів нової співпраці. НАЗК - це не тільки декларації. Закінчився черговий етап у питанні декларування. До 1 квітня треба подати електронні декларації представникам громадських організацій. Ми маємо реагувати на це. Хочу оголосити, що на завтра скликаю позачергове засідання, щоб прийняти роз'яснення наших партнерів щодо декларування громадськими активістами", - сказав Мангул.

Заступником глави НАЗК обраний Станіслав Патюк.

"За кандидатуру Патюка віддано чотири голоси, рішення прийнято", - сказала Корчак.

Зазначимо, термін повноважень голови Національного агентства з питань запобігання корупції Наталії Корчак закінчується сьогодні, 28 березня.

Олександр Мангул в період з 2000 по 2013 роки працював в Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України. Також займав пост заступника голови правління ВАТ "Лисичанський склозавод "Пролетарій". Крім того, Мангул був главою Мелітопольської райдержадміністрації (з 2015 року до початку 2018 року). Кабмін призначив Мангула членом НАЗК в лютому 2018 року.

Нагадаємо, раніше Корчак повідомляла, що розраховує на обрання нового глави НАЗК на позачерговому засіданні.