ua en ru

"Манчестер Юнайтед" став найдорожчим футбольним клубом світу

"Манчестер Юнайтед" став найдорожчим футбольним клубом світу Фото:

Вартість англійського клубу оцінюється в 3,186 млрд євро

Англійський "Манчестер Юнайтед" є найдорожчим футбольним клубом світу за версією аудиторської компанії KPMG. Про це сообщается на офіційному сайті організації.

Вартість англійського клубу оцінюється в 3,186 млрд євро. "МанЮ" обійшов іспанський "Реал" (3,057 млрд євро), з яким ділив перше місце у минулорічному звіті компанії. На третє місце рейтингу фахівці поставили каталонську "Барселону", оцінивши його вартість в 2,8 млрд євро.

Далі у рейтингу в порядку убування розташовуються: німецька "Баварія" (2,5 млрд євро), англійські "Манчестер Сіті" (2,04), "Арсенал" (2,02), "Челсі" (1,7), "Ліверпуль" (1,4), італійський "Ювентус" (1,3) і англійський "Тоттенхем" (1,04). Замикає таблицю французький клуб "Марсель", чия вартість оцінюється в 196 млн євро.

У звіті компанії наголошується, що сумарна вартість 32 клубів, які потрапили в рейтинг, становить 29,9 млрд євро. Даний показник на 14% перевищує сумарну вартість 32 клубів в торішньому рейтингу. Рейтинг складався на основі п'яти критеріїв: рентабельність, популярність, доходи від стадіону, доходи від телетрансляцій і спортивний потенціал.

Нагадаємо, англійський "Манчестер Юнайтед" здобув перемогу над "Аяксом" і вперше виграв Лігу Європи.