ua en ru

"Манчестер Сіті" уникнув заборони на трансфери від ФІФА

"Манчестер Сіті" уникнув заборони на трансфери від ФІФА Фото: Бенхамін Гарре (mancity.com)

"Городянам" загрожував бан на два найближчі трансферні вікна

Міжнародна федерація футболу (ФІФА) вирішила не карати англійський "Манчестер Сіті" за можливе порушення трансферних правил. Про це повідомляє Sky Sports.

Клубу загрожувала дискваліфікація на два трансферних вікна через перехід неповнолітнього гравця не з країн Євросоюзу. У 2016 році "городяни" підписали аргентинського футболіста Бенхаміна Гарре.

Зі скаргою виступив колишній клуб Гарре "Велес Сарсфілд", який наполягав на тому, що футболісти, які не досягли віку 18 років, не мають право переходити в європейські команди з країн Південної Америки.

Але організація зайняла сторону "Сіті", заявивши, що через наявність італійського паспорта футболіст мав повне право покинути Аргентину після досягнення 16 років.

У нинішньому сезоні 17-річний Гарре виступав за резервну команду "Манчестер Сіті" U-23. На його рахунку 13 поєдинків в чемпіонаті, в яких він відзначився 3 голами.

Нагадаємо, лондонському "Челсі" загрожує заборона на здійснення трансферів за махінації під час переходів у клуб щонайменше 25 футболістів з різних країн у віці до 18 років.