ua en ru

Манафорт подав позов проти спецпрокурора у справі про втручання Росії у вибори в США

Манафорт подав позов проти спецпрокурора у справі про втручання Росії у вибори в США Фото: Пол Манафорт (flickr.com/haddadmedia)

Екс-керівник передвиборного штабу Трампа вимагає припинити розслідування справ, що стосуються його діяльності до початку президентської кампанії

Колишній керівник передвиборної кампанії президента США Дональда Трампа Пол Манафорт подав до суду на спецпрокурора США у справі про втручання Росії в американські вибори Роберта Мюллера і заступника генпрокурора країни Рода Розенштейна. Про це свідчить позовна заява, передає The Wall Street Journal.

Манафорт стверджує, що Мюллер вийшов за рамки своїх повноважень, коли звинуватив його у відмиванні грошей та ухилянні від сплати податків.

Щодо Розенштейна, то претензія до нього полягає в тому, що саме він призначив Мюллера на його посаду і, на думку Манафорта, також вийшов за межі своїх повноважень, давши Мюллеру карт-бланш на розслідування і висунення звинувачень з будь-яких питань, з якими він зіткнеться.

"Розслідування було зосереджене на офшорних бізнес-операціях пана Манафорта, які були проведені ще в 2005 році - приблизно за десять років до початку президентської кампанії Трампа", - також сказано в позові.

У позові суддю окружного суду закликають наказати Мюллерові припинити розслідування справ щодо діяльності Манафорта до початку президентської кампанії в США.

Як зазначає видання, представник спецпрокурора Мюллера відмовився від коментарів, у Мін'юсті США назвали поданий позов "фривольним".

Нагадаємо, Федеральне бюро розслідувань США в рамках справи щодо екс-радника президента Дональда Трампа Пола Манафорта розслідує можливе відмивання грошей соратниками глави РФ Володимира Путіна.

Також не виключено, що американський політтехнолог і колишній керівник виборчої кампанії Дональда Трампа Пол Манафорт в 2013 році міг вплинути на відмову Віктора Януковича від підписання Угоди про асоціацію України з Євросоюзом.